Antti Samuelsson

Taipaleeni musiikin parissa alkoi lapsena klassisen pianon opiskelun myötä. Pianotunneilta saamani kipinän kautta innostuin soittamisesta kokonaisvaltaisesti ja pian hapuilin kohti muitakin eteeni osuneita soittimia. Muun muassa kotoa löytynyt rumpusetti, yhdessä pienen sukurasitteen kera, veivät minut jo varhain lyömäsoittajaksi kansalaisopiston torvisoittokuntaan Liedossa. Myöhemmin täytin vapaa-aikaani aktiivisesti kaikenlaisilla bändiprojekteilla, joiden musiikilliset tyylilajit vaihtelivat aina funkista ja popista rockiin ja heviinkin – soittimenani yleensä se, mikä sattui kulloinkin jäämään yli: rummut, basso, kitara, piano tai mikä milloinkin. Myös äänitekniikkaan liittyvät asiat alkoivat kiinnostaa ja aloitin pikkuhiljaa perehtymisen musiikkiteknologian maailmaan.

Laivaston soittokunnassa suorittamani varusmiespalveluksen jälkeen pääsin Turun konservatorioon suorittamaan musiikin ammattitutkintoa. Vuonna 2013 valmistuin musiikkiteknologian koulutusohjelmasta pääaineenani pop/jazz-rummut. Sittemmin olen jatkanut opiskelua Turun yliopistossa pääaineena musiikkitiede ja sivuaineena kasvatustiede.

Tällä hetkellä toimin opiskelujen ja opettamisen ohella aktiivisesti muusikkona ja ääniteknikkona, keikoilla ja studiossa, hyvin erilaisten yhtyeiden ja projektien parissa. Opetustyötä olen tehnyt yksityisesti vuodesta 2009. Opettajana pyrin opetuksen oppilaslähtöisyyteen, monipuolisuuteen ja vuorovaikutteisuuteen sekä sitä kautta musiikillisten “ahaa” -elämysten löytymiseen.

 

Akusti Turtonen

Akusti Turtonen aloitti sellonsoiton viisivuotiaana Turun konservatoriossa ja jatkoi opintojaan saman katon alla valmistuen Turun AMK:sta musiikkipedagogiksi vuonna 2012. Matkan varrella sellon rinnalle tuli liuta muita soittimia ja nykyään Turtosen näpeissä soi usein mm. banjo, kitara, sähköbasso ja piano.

Klassisen musiikin lisäksi Turtonen on soittanut musiikkigenrejä laidasta laitaan monissa eri bändeissä. Yhtyesoitosta hänellä on paljon kokemusta duosta sinfoniaorkesteriin. Hän on myös vieraillut soittajana monilla äänitteillä.

Soittamisen lisäksi Akusti Turtonen säveltää paljon. Hän säveltää ja sanoittaa kappaleet mm. folk-trio Kalakavereille, jossa myös laulaa ja soittaa banjoa.

Opettajana Turtosella on hyvä balanssi klassisesta musiikkikasvatuksesta kumpuavan määrätietoisuuden ja kevyen musiikin monipuolisuuden, käytännönläheisyyden ja rentouden välillä.

 

Anni Niemelä

Liedosta kotoisin oleva Anni Niemelä aloitti musiikinopintonsa pianonsoitolla, kunnes hänen pääinstrumenttinsa vaihtui aikuisuuden kynnyksellä lauluun. Klassisen soolopiano-ohjelmiston lisäksi Niemelä soitti nuoruusvuosinaan useissa bändeissä ja tätä kautta hänelle tulivat tutuksi sekä erilaiset musiikkityylit että perinteisten bändisoittimien soitto. Niemelä valmistui vuonna 2011 Turun Konservatorion ammatillisesta koulutuksesta muusikoksi pääaineenaan klassinen laulu. Tämän jälkeen hän jatkoi opintojaan Helsingissä sekä Metropolia Ammattikorkeakoulussa (Laulupedagogi AMK 2016) että Sibelius-Akatemian laulumusiikin osastolla. Vuonna 2014 Niemelän tie vei Berliiniin Universität der Künste – taideyliopistoon, josta hän valmistui helmikuussa 2019 musiikin kandidaatiksi. Niemelän tämänhetkisiä opettajia ovat Berliinissä Prof. Elisabeth Werres ja Abbie Furmansky sekä Suomessa Ritva-Liisa Korhonen.

Niemelä on toiminut lukuisissa solistitehtävissä niin klassisen kuin kevyenkin musiikin saralla sekä Suomessa että ulkomailla. Kesällä 2018 Niemelä lauloi Jani Sivénin Pyhä Birgitta -oopperan kantaesityksessä Naantalissa nuoren Birgitan roolin. Muita Niemelän oopperarooleja ovat Anne Frank (G. Frid: Anne Frankin päiväkirja), Barbarina (W. A. Mozart: Figaron häät), Bastienne (W. A. Mozart: Bastien ja Bastienne), Ensimmäinen poika (W. A. Mozart: Taikahuilu), Palvelijatar (G. Dibdin: The Ephesian Matron) ja Adalmiina (M. Autio: Adalmiinan Helmi. Niemelä on konsertoinut sekä kotimaisilla että ulkomaisilla musiikkifestivaaleilla kuten esimerkiksi Moskovan syksy, Musica Nova, Wäinö Aaltosen Muen Konserttisarjassa Turussa että Turun Urkujuhlilla. Niemelä sijoittui kolmanneksi Kangasniemen laulukilpailussa vuonna 2013.

Musiikkikoulu Ilosessa Annin opetuksesta pääset nauttimaan mm. leireillä.

 

 

Tiina Ilonen

Tiina Ilonen aloitti pianonsoiton opinnot Oulun konservatoriossa. Urkujensoiton Ilonen aloitti Turun konservatoriossa vuonna 2001 valmistuen muusikoksi vuonna 2004. Musiikkipedagogiksi  Ilonen valmistui Turun Musiikkiakatemiasta vuonna 2010. Syksyllä 2007 Ilonen aloitti opinnot Sibelius-Akatemiassa. Urkujensoiton lisäksi Ilonen on opiskellut pianonsoittoa Jarmo Eerikäisen johdolla, cembalonsoittoa Anssi Mattilan johdolla ja laulua Annika Ollinkarin johdolla. Kuoronjohdon opettajina Ilosella on ollut Kari Turunen, Seppo Murto ja Timo Lehtovaara. Syksyllä 2012 Ilonen suoritti urkujensoiton A-tutkinnon (urkudiplomi) Ville Urposen johdolla ja valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta erinomaisin arvosanoin.

Ilonen on konsertoinut Suomen lisäksi useissa Euroopan maissa sekä Venäjällä. Syksyllä 2013 Ilonen esiintyi Bachin jalanjäljissä legendaarisessa Leipzigin Tuomaskirkossa. Marraskuussa 2014 Ilonen voitti Jean Sibeliukselle omistetun kansainvälisen kuoro-, soitinmusiikki- ja laulukilpailun urkukategorian. Vuonna 2006 Ilonen valittiin Turun Urkujuhlien Nuoreksi taiteilijaksi ja vuonna 2013 Turun Tuomiokirkon iltamusiikkisarjan Nuoreksi taiteilijaksi. Ilonen esiintyy neljällä CD-levyllä ja on esiintynyt useaan kertaan televisiossa ja radiossa. Ilonen oli mukana Pisara-ohjelmassa, joka esitettiin Ylen TV 1:ssä 2019. Viimeisimpiä Ylen radiointeja ovat olleet jazz- ja swing-kirkot vuodelta 2019. Vuonna 2013 Ilonen valittiin Piikkiön seurakunnan kanttorin virkaan.

Ilosen taiteellista uraa ovat tukeneet Kordelinin säätiö, Varsinais-Suomen kulttuurirahasto, Varsinais-Suomen taidetoimikunta ja Pyhän Henrikin säätiö

0440-705868
tiina@musiikkikouluilonen.fi

 

Timo Kajamies

timo

Timo on aktiivisesti erityisesti Turun seudun keikkaelämässä toimiva, monien tuntema kosketinsoittaja. Hän vaikuttaa muun muassa Turku Jazz Orchestrassa ja on soittanut lukuisien tunnettujen artistien kanssa erilaisissa kokoonpanoissa. Keikkailun ohella Timo tekee laajasti opetustyötä pop ja jazz -musiikin parissa. 
 
Timo on valmistunut pop & jazz -muusikoksi Turun Konservatoriosta ja hänellä on myös muusikon (ylempi AMK) koulutus Metropolia Ammattikorkeakoulusta. Tämän lisäksi hänellä on opettajan pedagoginen koulutus Jyväskylän Ammattikorkeakoulusta. 
 
 

Ville Urponen

villen_kuva_nettiin

Ville Urponen on tunnetuimpia suomalaisia urkutaiteilijoita. Opiskeltuaan Sibelius-Akatemian solistisella osastolla urkujen- ja pianonsoittoa opettajinaan Kari Jussila ja Meri Louhos, hän täydensi urkujensoiton opintojaan Amsterdamissa Jacques van Oortmerssenin johdolla. Urponen valmistui musiikin tohtoriksi 2009.

Ville Urponen on esiintynyt useissa Euroopan maissa, Japanissa, Etelä-Koreassa ja Venäjällä ja soittanut lukuisilla merkittävillä koti- ja ulkomaisilla musiikkifestivaaleilla. Hän on myös esiintynyt kotimaassa eri orkestereiden urku- ja cembalosolistina sekä ulkomailla Moskovan Kamariorkesterin solistina.

Johann Sebastian Bachin musiikki on aina ollut Urposelle läheistä ja kesällä 2012 hän esitti Helsingissä koko Bachin urkutuotannon. Viime vuosina Urponen on soittanut paljon suomalaista romantiikan ajan musiikkia, mutta hän on myös aktiivinen uuden musiikin esittäjä, joka on kantaesittänyt yli kolmekymmentä uutta teosta ja soittanut monia Suomen ensiesityksiä aikamme musiikista.

Urposelta on ilmestynyt useita soololevyjä, joiden lisäksi hän esiintyy säestäjänä ja orkesterimuusikkona monilla levyillä. Hän tekee säännöllisesti nauhoituksia Yleisradiolle ja on esiintynyt eri maiden televisio- ja radiolähetyksissä. Urponen on myös toiminut kansainvälisten urkukilpailujen tuomaristossa.

Taiteellisen uransa ohella Ville Urponen toimii urkumusiikin lehtorina Sibelius-Akatemiassa. Hän on Turun Urkujuhlien taiteellinen johtaja. Vuosina 2003-2009 Urponen oli pohjoismaiden vanhimman urkutaiteen seuran, Organum-seuran puheenjohtaja.

www.villeurponen.com