Opettajat

Tiina Ilonen

tiina_ilonen_pieniv2

Tiina Ilonen aloitti pianonsoiton opinnot Oulun konservatoriossa. Urkujensoiton Ilonen aloitti Turun konservatoriossa vuonna 2001 valmistuen muusikoksi vuonna 2004. Musiikkipedagogiksi  Ilonen valmistui Turun Musiikkiakatemiasta vuonna 2010. Syksyllä 2007 Ilonen aloitti opinnot Sibelius-Akatemiassa. Urkujensoiton lisäksi Ilonen on opiskellut pianonsoittoa Jarmo Eerikäisen johdolla, cembalonsoittoa Anssi Mattilan johdolla ja laulua Annika Ollinkarin johdolla. Kuoronjohdon opettajina Ilosella on ollut Kari Turunen, Seppo Murto ja Timo Lehtovaara. Syksyllä 2012 Ilonen suoritti urkujensoiton A-tutkinnon (urkudiplomi) Ville Urposen johdolla ja valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta erinomaisin arvosanoin.

Ilonen on konsertoinut Suomen lisäksi useissa Euroopan maissa sekä Venäjällä. Syksyllä 2013 Ilonen esiintyi Bachin jalanjäljissä legendaarisessa Leipzigin Tuomaskirkossa. Marraskuussa 2014 Ilonen voitti Jean Sibeliukselle omistetun kansainvälisen kuoro-, soitinmusiikki- ja laulukilpailun urkukategorian. Vuonna 2006 Ilonen valittiin Turun Urkujuhlien Nuoreksi taiteilijaksi ja vuonna 2013 Turun Tuomiokirkon iltamusiikkisarjan Nuoreksi taiteilijaksi. Ilonen esiintyy pianistina kolmella CD-levyllä ja on esiintynyt myös useaan kertaan televisiossa ja radiossa. Syksyllä 2012 Ilonen perusti Musiikkikoulun, jolla on toimipisteet Liedossa, Kaarinassa, Piikkiössä ja Littoisissa. Vuonna 2013 Ilonen valittiin Piikkiön seurakunnan kanttorin virkaan.

Keväällä 2013 Tiina Ilonen valittiin mukaan Notke projektiin toteuttamaan nuorille bändimusiikin työpajoja. Nuorten osaaminen ja työmarkkinavalmiudet tekemällä kuntoon ja elämä hallintaan (NOTKE) on Turun yliopiston koulutussosiologian tutkimuskeskuksessa vuosina 2010-2013 toteutettu hanke, jonka tavoitteena on ollut ehkäistä nuorten syrjäytymistä parantamalla nuorten työelämävalmiuksia ja elämänhallintaa yhteisöllisen toiminnan avulla.

Ilosen taiteellista uraa ovat tukeneet Kordelinin säätiö, Varsinais-Suomen kulttuurirahasto, Varsinais-Suomen taidetoimikunta ja Pyhän Henrikin säätiö

0440-705868
musiikki.ilonen@gmail.com

 


 

Timo Kajamies

timo

Timo Kajamies aloitti pianonsoiton opinnot 70-luvun loppupuolella Porissa. Harrastuksen
muututtua vähitellen vakavammaksi, opinnot klassisen pianonsoiton parissa jatkuivat Turun
konservatoriossa. Klassinen koulutus oli erinomainen pohja kiinnostuksen suuntautuessa kevyeen
musiikkiin. Hän on hankkinut runsaasti kokemusta erilaisista musiikkityyleistä aina Suomi-rockista
folkin, countryn, soulin ja funkin kautta jazziin. Turun konsevatoriossa hän on suorittanut pop/jazz
-muusikon ammattitutkinnon. Kajamies on kartuttanut sivistystään myös akateemisten opintojen ja
opettamisen parissa suorittaessaan Turun yliopistossa tohtorin tutkinnon. Oppimisen ohjaamisessa
on erityisesti osoittautunut toimivaksi halu nähdä opittava asia oppilaan näkökulmasta.
Kajamies soittaa monissa erilaisissa kokoonpanoissa. Hän vaikuttaa muun muassa Turkuun
vastikään perustetussa musiikin ammattilaisista koostuvassa Big Bandissa – Turku Jazz
Orchestrassa. Kajamiehelle on kertynyt myös monipuolista studiokokemusta. Hän esiintyy useilla
äänitteillä kosketinsoittajana, säveltäjänä ja sovittajana.

timo@musiikkikouluilonen.fi


 

Timo Lankinen

 

 

 

 

 

 

Timo Lankinen aloitti musiikkiharrastuksensa 70-luvulla soittamalla pianoa ja laulamalla Lahden seurakunnan kirkkokuorossa. Nuori muusikonalku kävi Lahden musiikkipainotteisen koulun ja kirjoitti ylioppilaaksi Tiirismaan musiikkilukiosta. Kiinnostus klassiseen musiikkiin johti 80-luvulla musiikkikoulun ohella oboen soiton ja teorian opiskeluun Lahden musiikkiopistossa. Oppinsa Timo ammensi oboen soiton opettajaltaan Asser Sipilältä. Musiikkiopiston puhallinorkesteri tarjosi nuorelle muusikolle oivan paikan oppia myös orkesterisoittamista.

Opintojensa myötä Timo päätyi 90-luvun taitteessa Helsinkiin ja löysi tiensä jazz- soul- ja rytmimusiikin maailmaan. Musiikkityylin vaihduttua hän päätyi soittamaan altto-, sopraano- ja tenorisaksofonia Hämäläis-Osakunnan Big Bandiin kuuden vuoden ajaksi. Timo otti saksofonin yksityistunteja Suomen nykyisen jazz-perheen huippusaksofonisteilta ja osallistui Imatran big band -leireille. Kokemusta tenorisaksofonistina kertyi jazz-musiikin ohella Helsingin klubeilla soittaneesta 11 hengen soul-bändistä. Timo syventää parhaillaan osaamistaan suorittamalla saksofonistina klassisen muusikon ammattitutkintoa Turun konservatoriossa.

Saksofonin soitto tuli jäädäkseen. Viime aikoina Timo on opiskellut jazz-improvisaatiota Helsingin Metropolia Pop&Jazz konservatoriossa. Hän on laajentanut soittamistaan jazz-musiikin lisäksi kansanmusiikkiin, kirkkomusiikkiin ja muuhun suomalaiseen musiikkiin lattaria ja ranskalaisia chansoneja unohtamatta. Timo tekee nykyisin omakohtaisia nauhoituksia ja soittaa modernia jazzia studiomuusikkona puoliammattilaisista koostuvassa jazz-kvartetissa. Lisäksi hän esiintyy pienemmillä kokoonpanoilla yhdessä urkuri/pianistien ja harmonikan soittajan kanssa. Tie takaisin klassiseen musiikkiin saksofonilla on löytynyt poikkihuilun kautta. Poikkihuilu kuuluu nykyisin Timon instrumenttivalikoimaan sivusoittimena.

 

Antti Samuelsson

antti

Taipaleeni musiikin parissa alkoi lapsena klassisen pianon opiskelun myötä. Pianotunneilta saamani kipinän kautta innostuin soittamisesta kokonaisvaltaisesti ja pian hapuilin kohti muitakin eteeni osuneita soittimia. Muun muassa kotoa löytynyt rumpusetti, yhdessä pienen sukurasitteen kera, veivät minut jo varhain lyömäsoittajaksi kansalaisopiston torvisoittokuntaan Liedossa. Myöhemmin täytin vapaa-aikaani aktiivisesti kaikenlaisilla bändiprojekteilla, joiden musiikilliset tyylilajit vaihtelivat aina funkista ja popista rockiin ja heviinkin – soittimenani yleensä se, mikä sattui kulloinkin jäämään yli: rummut, basso, kitara, piano tai mikä milloinkin. Myös äänitekniikkaan liittyvät asiat alkoivat kiinnostaa ja aloitin pikkuhiljaa perehtymisen musiikkiteknologian maailmaan.

Laivaston soittokunnassa suorittamani varusmiespalveluksen jälkeen pääsin Turun konservatorioon suorittamaan musiikin ammattitutkintoa. Vuonna 2013 valmistuin musiikkiteknologian koulutusohjelmasta pääaineenani pop/jazz-rummut. Sittemmin olen jatkanut opiskelua Turun yliopistossa pääaineena musiikkitiede ja sivuaineena kasvatustiede.

Tällä hetkellä toimin opiskelujen ja opettamisen ohella aktiivisesti muusikkona ja ääniteknikkona, keikoilla ja studiossa, hyvin erilaisten yhtyeiden ja projektien parissa. Opetustyötä olen tehnyt yksityisesti vuodesta 2009. Opettajana pyrin opetuksen oppilaslähtöisyyteen, monipuolisuuteen ja vuorovaikutteisuuteen sekä sitä kautta musiikillisten “ahaa” -elämysten löytymiseen.


 

Akusti Turtonen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Akusti Turtonen aloitti sellonsoiton viisivuotiaana Turun konservatoriossa ja jatkoi opintojaan saman katon alla valmistuen Turun AMK:sta musiikkipedagogiksi vuonna 2012. Matkan varrella sellon rinnalle tuli liuta muita soittimia ja nykyään Turtosen näpeissä soi usein mm. banjo, kitara, sähköbasso ja piano.

Klassisen musiikin lisäksi Turtonen on soittanut musiikkigenrejä laidasta laitaan monissa eri bändeissä. Yhtyesoitosta hänellä on paljon kokemusta duosta sinfoniaorkesteriin. Hän on myös vieraillut soittajana monilla äänitteillä.

Soittamisen lisäksi Akusti Turtonen säveltää paljon. Hän säveltää ja sanoittaa kappaleet mm. folk-trio Kalakavereille, jossa myös laulaa ja soittaa banjoa.

Opettajana Turtosella on hyvä balanssi klassisesta musiikkikasvatuksesta kumpuavan määrätietoisuuden ja kevyen musiikin monipuolisuuden, käytännönläheisyyden ja rentouden välillä.

 

Ville Urponen

villen_kuva_nettiin

Ville Urponen on tunnetuimpia suomalaisia urkutaiteilijoita. Opiskeltuaan Sibelius-Akatemian solistisella osastolla urkujen- ja pianonsoittoa opettajinaan Kari Jussila ja Meri Louhos, hän täydensi urkujensoiton opintojaan Amsterdamissa Jacques van Oortmerssenin johdolla. Urponen valmistui musiikin tohtoriksi 2009.

Ville Urponen on esiintynyt useissa Euroopan maissa, Japanissa, Etelä-Koreassa ja Venäjällä ja soittanut lukuisilla merkittävillä koti- ja ulkomaisilla musiikkifestivaaleilla. Hän on myös esiintynyt kotimaassa eri orkestereiden urku- ja cembalosolistina sekä ulkomailla Moskovan Kamariorkesterin solistina.

Johann Sebastian Bachin musiikki on aina ollut Urposelle läheistä ja kesällä 2012 hän esitti Helsingissä koko Bachin urkutuotannon. Viime vuosina Urponen on soittanut paljon suomalaista romantiikan ajan musiikkia, mutta hän on myös aktiivinen uuden musiikin esittäjä, joka on kantaesittänyt yli kolmekymmentä uutta teosta ja soittanut monia Suomen ensiesityksiä aikamme musiikista.

Urposelta on ilmestynyt useita soololevyjä, joiden lisäksi hän esiintyy säestäjänä ja orkesterimuusikkona monilla levyillä. Hän tekee säännöllisesti nauhoituksia Yleisradiolle ja on esiintynyt eri maiden televisio- ja radiolähetyksissä. Urponen on myös toiminut kansainvälisten urkukilpailujen tuomaristossa.

Taiteellisen uransa ohella Ville Urponen toimii urkumusiikin lehtorina Sibelius-Akatemiassa. Hän on Turun Urkujuhlien taiteellinen johtaja. Vuosina 2003-2009 Urponen oli pohjoismaiden vanhimman urkutaiteen seuran, Organum-seuran puheenjohtaja.

www.villeurponen.com